Klockans sömnspårning fungerar inte

Din sovtid mäts med hjälp av en accelerometer, som är en rörelsesensor som registrerar dina handrörelser. Din klocka registrerar din sov baserad på din tid i sängen och dina rörelser under natten. Sovtiden utgörs av två värden: den tidigaste tiden du vanligtvis går och lägger dig och den senaste tiden du vanligtvis vaknar.

Din klocka registrerar också skillnaden mellan djupsömn (tid utan rörelser) och tiden när du är vaken (tid med mycket rörelse) som visas i din sömnsammanfattning.

Obs: Klockans sömnanalys är en uppskattning. Dina rörelser under tiden du sover kan påverka mätningens noggrannhet. Noggrannheten kan också variera från person till person beroende på hur mycket personen rör sig under natten.

Klockan kan även mäta din sömnkvalitet beroende på modellen. Detta är en uppskattning av hur väl din kropp återhämtar sig medan du sover. Uppskattningen är baserad på hur länge du sover samt din puls under denna tiden. Lär dig mer om funktionen för sömnkvalitet i din Suunto klockans användarhandbok: Suunto användarhandböcker